Ochrana osobných údajov

GDPR

GDPR

Záväzné zásady spracúvania osobných údajov

1) Osobnými údajmi sú údaje týkajúce sa identifikovanej fyzickej osoby alebo identifikovateľnej fyzickej osoby, ktorú možno identifikovať priamo alebo nepriamo, najmä na základe všeobecne použiteľného identifikátora, iného identifikátora ako je napríklad meno, priezvisko, identifikačné číslo, lokalizačné údaje, alebo online identifikátor, alebo na základe jednej alebo viacerých charakteristík alebo znakov, ktoré tvoria jej fyzickú identitu, fyziologickú identitu, genetickú identitu, psychickú identitu, mentálnu identitu, ekonomickú identitu, kultúrnu identitu alebo sociálnu identitu.

2) Osobnými kategóriami osobných údajov sú údaje, ktoré odhaľujú rasový pôvod alebo etnický pôvod, politické názory, nábožensku vieru, filozofické presvedčenie, členstvo v odborových organizáciách, genetické údaje, biometrické údaje, údaje týkajúce sa zdravia alebo údaje týkajúce sa sexuálneho života alebo sexuálnej orientácie fyzickej osoby.

3) Spracúvaním osobných údajov sa myslí spracovateľská operácia alebo súbor spracovateľských operácií s osobnými údajmi alebo súbormi osobných údajov, najmä získavanie, zaznamenávanie, usporadúvanie, štruktúrovanie, uchovávanie, zmena, vyhľadávanie, prehliadanie, využívanie, poskytovanie prenosom, šírením alebo iným spôsobom, preskupovanie alebo kombinovanie, obmedzenie, vymazanie, bez ohľadu na to, či sa vykonáva automatizovanými prostriedkami alebo neautomatizovanými prostriedkami, pomocou informačno-komunikačných technológií alebo bez nich.

4) Prevádzkovateľom je každý, kto sám alebo spoločne s inými vymedzí účel a prostriedky spracúvania osobných údajov a spracúva osobné údaje vo vlastnom mene.

5) Sprostredkovateľom je každý, kto spracúva osobné údaje v mene prevádzkovateľa.

6) Dotknutou osobou je každá fyzická osoba, ktorej osobné údaje sa spracúvajú.

7) Informačným systémom sa rozumie akýkoľvek usporiadaný súbor osobných údajov, ktorý je prístupný podľa určených kritérií, bez ohľadu na to, či ide o systém realizovaný digitálnymi technológiami, bez nich, prípadne kombinovane, centralizovaný, decentralizovaný alebo distribuovaný na funkčnom základe alebo geografickom základe.

8) Ďalšie definície ustanovuje zákon 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a Nariadenie 2016/679.

Údaje o účastníkoch kurzov a ich zákonných zástupcoch, návštevníkoch našej webovej stránky

Prevádzkovateľ spracúva osobné údaje účastníkov kurzov a ich zákonných zástupcoch v rozsahu nevyhnutnom na splnenie účelu právnych vzťahov a povinností vyplývajúci z právnych predpisov, a to pre účely kompletnej dokumentácie vedenej v ručnej a súčasne/alebo výlučne v elektronickom informačnom systéme.

Osobné údaje spracúva prevádzkovateľ výlučne na uvedených právnych základoch: (§ 13 Zákona 18/2018 Z.z. a čl. 6 Nariadenia 2016/679):

a) spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, alebo na vykonanie opatrenia pred uzatvorením zmluvy na základe žiadosti dotknutej osoby,

b) spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné podľa osobitného predpisu alebo medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná,

c) spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na ochranu života, zdravia alebo majetku dotknutej osoby, alebo inej fyzickej osoby, 

d) ďalšie spracúvanie osobných údajov na účel archivácie.

Spracúvané údaje sú v rozsahu: meno, priezvisko, bydlisko a kontakty na účely komunikácie.

Prevádzkovateľ: Mgr. Zuzana Hoare, Tekovská 2335/4, 934 01 Levice, IČO: 43188923, zapísaná v obchodnom registri vedenom na ObÚ v Leviciach, č. živnostenského registra 420-19363.

Naša webová stránka nepoužíva cookies.

Platné od 25.5.2018.

 

Prihlásenie